Kennisbank

Verduurzamen met je VvE?

Verbeter de Duurzaamheid van je VvE met de VvE Energiebespaarlening

Niet elke Vereniging van Eigenaars (VvE) beschikt over voldoende financiële middelen om dringend benodigde duurzaamheidsprojecten te financieren. Hierdoor worden dergelijke projecten vaak uitgesteld, terwijl de noodzaak om te verduurzamen duidelijk aanwezig is. De VvE Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds biedt hier een oplossing door VvE’s in staat te stellen direct aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen.

Wat is de VvE Energiebespaarlening?

De VvE Energiebespaarlening is een annuïtaire lening speciaal ontworpen voor VvE’s. Het unieke hieraan is dat individuele eigenaren niet individueel worden getoetst voor de lening, maar gezamenlijk bijdragen aan de aflossing via de VvE-bijdrage. In het geval van een woningverkoop wordt de verplichting tot afbetaling naadloos overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Het geleende bedrag wordt gestort in een bouwdepot, wat betekent dat het uitsluitend kan worden gebruikt voor bouw- en verbouwkosten. Andere VvE-uitgaven kunnen niet worden gefinancierd via dit depot. Deze lening biedt VvE’s de mogelijkheid om op korte termijn duurzaamheidsmaatregelen te implementeren. Dit draagt niet alleen bij aan de energietransitie, maar ook aan directe financiële voordelen in de vorm van lagere energierekeningen voor eigenaren en bewoners.

Wat is het maximale leenbedrag?

VvE’s kunnen tot maximaal €33.000,- per appartement lenen. De looptijd van de lening (10, 15 of 20 jaar) en de jaarrente zijn afhankelijk van de totale VvE-schuld, zoals aangegeven in de onderstaande afbeelding. Wil je meer weten over de VvE Energiebespaarlening en hoe deze jouw VvE kan helpen verduurzamen?

Samen met de Labelverbeteraar en uw VvE verduurzamen?

Ontdek hoe de VvE Energiebespaarlening uw VvE kan helpen verduurzamen. Door samen te werken met een Labelverbeteraar kunt u strategisch investeren in duurzaamheidsmaatregelen zonder individuele eigenaren te belasten. De lening wordt collectief afgelost via de VvE-bijdrage en kan soepel worden overgedragen bij woningverkoop. Het geleende bedrag wordt veilig gesteld in een bouwdepot voor transparante en doelgerichte besteding. Dit is niet alleen een kans om uw VvE te verduurzamen, maar ook om waarde toe te voegen aan uw vastgoed. Start vandaag nog op weg naar een groenere en winstgevendere vastgoedportefeuille!