Diensten

Huur vrije sector

Huur vrije sector

Profiteer van onze transparante combipakketten tegen scherpe tarieven

Labelverbeteraar helpt verhuurders om snel en efficiënt het aantal huurpunten te optimaliseren, volgens het huidige en voorgestelde woningwaarderingsstelsel (WWS).

Huurpuntentelling + Optimalisatie
Standaard

v.a. €

200,-
Huurpuntentelling + Optimalisatie + Energielabel
Compleet

v.a. €

300,-
Huurpuntentelling + Optimalisatie + Energielabel + Verduurzamingsadvies
All in

v.a. €

595,-

Ons proces

In 3 stappen optimalisatie van huurpunten

Labelverbeteraar hanteert een doelgerichte aanpak om het aantal punten van de door u verhuurde woning te optimaliseren.

Klantenwensen staan voor ons voorop. Wij stemmen uw eisen en verwachtingen af en vatten deze samen in een duidelijke offerte, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Een van onze specialisten komt bij u op locatiebezoek om ruimtes in te meten en alle relevante data te verzamelen.

In een overzichtelijk rapport krijgt u binnen een week een verslag van de huurpuntentelling en de mogelijkheden om deze te maximaliseren.

Huurpuntentelling in 2024

Woningwaarderingsstelsel (WWS) en Puntensysteem:

Maximale Huurprijs en Energielabel Invloed

Het Woningwaarderingsstelsel (WWS), ook wel bekend als het Puntensysteem voor huurwoningen, speelt een cruciale rol bij het vaststellen van de maximale kale huurprijs van een woning. Dit systeem evalueert de kwaliteit van een huurwoning aan de hand van verschillende criteria. Elk onderdeel krijgt punten toegewezen, wat resulteert in een totaal aantal punten. Dit totaal bepaalt de maximaal toegestane huurprijs.

Het energielabel heeft een grote invloed op het uiteindelijke resultaat van de huurpuntentelling, waardoor een goed energielabel van groot belang is bij kleine woningen of appartementen. Met vrije huursector optimalisatie biedt Labelverbeteraar efficiënte berekeningen van uw huurpunten en/of energielabel. Daarnaast geven wij u inzicht in de meest kostenefficiënte manieren om uw energielabel te verbeteren met vrije huursector optimalisatie.

Vrije huursector optimalisatie
Huurpuntentelling in 2024

Strafpunten voor laag energielabe

Het afgelopen jaar heeft Labelverbeteraar veel verhuurders geholpen met het optimaliseren van hun woning(portefeuille), niet in de laatste plaats vanwege het nieuwe woningwaarderingsstel (WWS). Het WWS wordt gebruikt om de maximale huurprijs van een sociale huurwoning vast te stellen. Het Wetsvoorstel Betaalbare Huur heeft ervoor gezorgd dat de liberalisatiegrens is verhoogd van 141 naar 187 punten.

Om verduurzaming te stimuleren, gaat het energielabel een steeds grotere rol spelen bij de huurpuntentelling. Meer punten voor een goed energielabel betekent een hogere maximale huur. Strafpunten voor een slecht energielabel betekent een lagere maximaal huur.

In het nieuwe WWS levert het verduurzamen van een eengezinswoning van Label E naar Label A++ met maar liefst 52 huurpunten op. Conclusie: verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het aantal huurpunten.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vindt u enkele veelgestelde vragen en antwoorden over vrije huursector optimalisatie om u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze kennisbank.

Vrije huursector optimalisatie omvat strategische aanpakken en advies om de waarde en aantrekkelijkheid van huurwoningen te verhogen. Door efficiëntieverbeteringen en duurzame maatregelen kunnen verhuurders rendement maximaliseren en aantrekkelijke woonomgevingen voor huurders creëren.

WWS staat voor ‘Woningwaarderingsstelsel’. Het is een systeem dat in Nederland wordt gebruikt om de maximale huurprijs van een sociale huurwoning vast te stellen. Het Woningwaarderingsstelsel bepaalt de kwaliteit van de woning aan de hand van een aantal punten, zoals oppervlakte, aantal kamers, energieprestatie, sanitair, keuken, en buurtvoorzieningen. Voor elk onderdeel kan een maximum aantal punten worden behaald, waarna de totaalscore de maximale huurprijs bepaalt.

Op 1 juli 2024 is de grens van 141 punten naar 187 punten gegaan. Hierdoor vallen de panden die nu tussen 141 en 187 punten liggen binnen de huurregeling en wordt deze huur gereguleerd. Deze groep wordt dan het middensegment genoemd.

De vrije huursector omvat alle huurwoningen die niet onder de sociale huurwoningsector vallen. Het zijn woningen waarvoor geen maximale huurprijs is vastgesteld volgens het Woningwaarderingsstelsel en waarvoor geen inkomenseisen gelden. In de vrije huursector is de huurprijs dus vrij onderhandelbaar tussen de verhuurder en huurder.

De huurprijzen in de vrije huursector zijn over het algemeen hoger dan in de sociale huursector en kunnen sterk variëren afhankelijk van factoren zoals de locatie, grootte en kwaliteit van de woning en de marktvraag.

De liberalisatiegrens is de huurprijs die bepaalt of een huurwoning in de sociale huursector of in de vrije huursector valt. In Nederland geldt dat huurwoningen met een huurprijs onder de liberalisatiegrens sociale huurwoningen zijn en huurwoningen met een huurprijs boven de liberalisatiegrens vrije sector huurwoningen zijn.

De liberalisatiegrens wordt jaarlijks vastgesteld en is afhankelijk van de gemiddelde huurprijsontwikkeling in Nederland. Per 1 juli 2024 is de liberalisatiegrens vastgesteld op € 1.157,95 per maand. Dit betekent dat woningen met een huurprijs van maximaal € 1.157,95 per maand geruguleerde huurwoningen zijn en dat woningen met een huurprijs daarboven vrije sector huurwoningen zijn.

Voor woningen in de vrije sector gelden geen inkomens- of huurtoeslaggrenzen en de huurprijs kan vrij onderhandelbaar zijn tussen verhuurder en huurder.

Op 1 juli 2024 is de liberalisatiegrens voor de vrije huursector verhoogd naar 187 huurpunten. Dit betekent dat woningen met 187 of meer huurpunten worden beschouwd als huurwoningen in de vrije sector, waarbij er geen maximale huurprijs is vastgesteld volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS). Lees er hier meer over.

Verduurzamen is onze missie

Huurpuntentelling in 2024

In 2024 brengen de aanpassingen in het Woningwaarderingsstelsel (WWS) aanzienlijke gevolgen met zich mee voor vrije sector huurprijzen. Verhuurders worden aangemoedigd te investeren in energie-efficiëntie, omdat energielabels nu een grotere rol spelen in de nieuwe puntentelling. Een beter energielabel resulteert in hogere huurprijzen. De verhoging van de liberalisatiegrens naar 187 punten in het herziene systeem brengt meer woningen in de sociale huursector terecht. Dit kan ongunstig zijn voor veel eigenaren, maar wij bieden de oplossing. Wij analyseren de huurpunten en kennen de mogelijkheden om extra punten te behalen. Bovendien combineren we dit met verduurzaming en kunnen we het project ook managen.

Invloed van het energielabel op de huurpunten.

Het energielabel krijgt een prominentere rol in het woningwaarderingsstelsel (WWS). Vanaf 1juli 2024 krijgen zelfs woningen met een slecht label een negatieve beoordeling. Het label geeft inzicht in energie-efficiëntie, variërend van A++++ (zeer zuinig) tot G (weinig zuinig). A-labels zijn zeer zuinig, terwijl G-labels minder zuinig zijn. Vanaf 1juli 2024 leiden G-labels tot -15 punten. Dit onderstreept energiezuinigheid binnen het WWS. Zuinigheid kan de huurprijs verhogen, omdat efficiëntie lagere energiekosten voor huurders betekent. Dit geeft ruimte voor een hogere prijs. Kortom, het energielabel heeft directe invloed op de huurprijs. Interesse in vrije huursector optimalisatie?

Google reviews

Tevreden opdrachtgevers